dinsdag 3 mei 2011

Radijs plantjes8 april 2011

De radijsjes hebben we eerst voorgezaaid in een koud kasje thuis. Het zijn heel dankbare plantjes om te kweken. Al heel snel hadden we kiemplantjes en ze groeiden snel. Tijd dus om ze zo in de volle grond te plaatsen. Dit is natuurlijk spannend of dat nu al in de volle grond kan en niet eerst in een potje in de koude kas moeten. Een buurvrouw had op haar tuin al radijsplantjes en ik dacht, dit moet kunnen.

Deze foto heb ik genomen nadat ik ze s'avonds had geplant. Helaas lagen ze de volgende dag moedeloos op het zand, alsof ze de put eruit hadden. Dit was bij de buurvrouw niet zo. Later vertelde ze dat ze direct in de volle grond gezaaid had.

Vanaf het planten heb ik ze elke dag een scheutje water gegeven en de slappe plantjes omhoog gehouden tegen een brokje droge klei. Langzaam maar zeker kon het een na het andere plantje zelf omhoog blijven staan en groeiden weer verder. Pffff, gelukkig maar. Volgende keer of direct op de volle grond zaaien, of misschien wel dieper in de grond planten?
Nou ja, eerst maar genieten van dit leuke resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten