dinsdag 3 mei 2011

Rabarber


8 april 2011

De raberstruiken zijn best al groot.
Ze stonden nog van de vorige eigenaar in de grond. Toen we de tuin kregen hadden we geen idee wat het waren. Onkruid?
De overbuurman leerde ons dat dit rabarber is. Zonde om uit de grond te halen. We gaan er dus voor, maar we hebben geen idee of we (wij en onze kids) dit lekker gaan vinden. Astrid lust het in ieder geval niet.
Mooi lang geleden heb ik wel eens rabarber gegeten. Ik woonde nog in Losser en van het land van mijn oma hadden we ook rabarber wat mijn moeder dan klaarmaakte. Niet super, maar best te eten.

Na op internet recepten te hebben bekenen en ook vanaf wanneer het te oogsten is (vanaf eind maart) opgezocht, maar eens de proef nemen.

Rabarber geplukt. Thuis gewassen, in stukjes gesneden en tot moes gekookt. 300 gram suiker bij de ongeveer 750 gram rabarber gevoegd en in de koelkast laten afkoelen. Geen geduld. Raberber in de diepvries gezet om sneller te laten afkoelen. Na het warm eten op tafel en... heerlijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen