vrijdag 16 september 2011

Groenbemester

Woensdagmorgen had ik even tijd en was het weer prima. Een mooie gelegenheid om zo snel mogelijk de groenbemester te zaaien.

De zaaibedden die nu leeg zijn en de paden die niet meer nodig zijn, zijn geëgaliseerd. Op ongeveer 20 cm afstand en tot 5 cm diep de Wikke gezaaid en water gegeven. Niet dat er de afgelopen dagen niet al voldoende is gevallen, maar komende week is er niet dagelijks regen voorspelt.


En nu maar hopen dat de temparatuur hoog genoeg is om de Wikke nog mooi te laten opkomen.


De korenbloem en klaproos heb ik ook uit het eerste zaaibed weggehaald. Ook hier heb ik Wikke gezaaid.


De Wikke doet het prima. De foto is van 24 september. Hierop staat de Wikke 5-10 cm hoog. Afgelopen week was het tot vandaag zomers warm met temparaturen boven de 25 graden. Dit zal het late moment van zaaien vast compenseren.


Zondag 2 oktober doorgeschoten rode eikenbladsla geruimd en de zaadjes terug gewonnen. Ook nog op dit stukje grond Wikke gezaaid. Voor m'n gevoel maakt deze ook nog wel een kans, maar voor de tijd in het jaar kan het vast al niet meer. Tegen het huisje aan de tonkin stokken weggehaald en ook hier nog wat Wikke gezaaid.

In de herfstvakantie al grotere wikke plantjes.

Er is de afgelopen week al nachtvorst geweest waar de wikke slecht tegen kan. Hoe de wikke de komende weken nog verder gaat groeien, geen idee.
Zo groot als ze hieronder zijn, zullen ze niet worden. Dit zou toch te mooi zijn...


Dit is een afbeelding van Wikke, maar niet van die van ons in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten