vrijdag 2 augustus 2013

Courgettesoep maken

Het is weer zover.
Volop courgettes om soep van te maken en te wecken. Dit is nogal een uitdaging en we zijn dan ook benieuwd hoe de soep de komende maanden zal smaken. Dit is wel een verassing, want schijnbaar laat niet elk van de gebruikte ingrediënten koken toe. Voor het maken van een lekkere cremesoep gebruiken we meestal room. Niet de 'echte' culinaire room die je voor een hoog prijsje bij de appie happie kunt kopen, maar gewoon slagroom zonder suiker. Ditmaal hebben we boursin gebruikt, waar we ook erg gek op zijn. Wordt dat niet zuur na koken?
 

Bij onze normale bereiding voegen we dit ook pas toe als laatste, als het vuur al onder de pan weg is. Dus, niet lang wachten en binnenkort al een eerste weckpot weer openen en uitproberen.

1 opmerking:

  1. Ik weck al jaren courgette-soep maar gebruik nooit room, boursin oid
    Als ik een pot geweckte soep wil eten wam ik het op , doe het in een voorverwarmd bord met een schep zure room of creme fraîche of Griekse yoghurt!

    BeantwoordenVerwijderen