zondag 12 mei 2013

Snijbiet en wortel gezaaid, rucola kiemen

Met een temparatuur tegen de 10 graden is niet warm, maar met het zonnetje erbij is het heerlijk in de groentetuin.


Vandaag stond het zaaien van de zomerwortelen in een tunnel op het programma.
Het zaaibed lag er sinds begin vorige week al klaar voor, maar andere drukte afgewisseld met regenachtige dagen heeft het zaaien wat uitgesteld. Deze zondagmiddag is het een mooie zaaidag.

Leuk te zien dat in het vak voor overige gewassen twee tunnels vlak bij elkaar staan. De tunnel voor kropsla en rucola. De nieuwe tunnel met drie rijen wortelen. Een van beide zaaibedden ertussen is gevuld met 2 rijen pastinaak. Dit was vorig seizoen een groot succes. Nu dan ook een rijtje extra.
In het andere zaaibed snijbiet gezaaid. Eén rij van deze snel doorschietende plant is meer dan voldoende. Wij hebben aan een paar planten wel genoeg. De overige planten snijbiet zijn ook als kippenvoer gezaaid.


De rij snijbiet staat net als de kropsla dan ook dicht bij de kippenren.

Hoewel afgelopen jaar de zelf gezaaide rucola tussen de tonkinstokken met stokbonen niet zijn opgekomen, is er nu een mooi rijtje kiemen te zien (rechterrijtje). De rucola staat er tussen beide rijen kropsla, waarvan links een rij kiemen te zien is.

Nu al zin in een frisse salade van pluksla, rucola en groffe stukjes parmigiano-reggiano kaas met een heerlijke dressing en wat vers geraspte peper erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten