vrijdag 28 december 2012

Jagersstoof van kip

Voor morgen (zaterdag) heb ik kippenpoten in de römertopf op het menu staan. Hiervan heb ik een fijn recept dat we al vaker met succes gegeten hebben, maar toch wilde ik ook het kookboek Jamie's Italië niet overslaan. Ik wist dat Jamie ook een goed recept heeft. Dit wordt 'm dus. Sterker nog, in het recept staat 'laat de kip minstens een uur, maar liefst een hele nacht in de koelkast marineren'.


Dit heb ik direct gedaan. Voordeel van de winter is dan dat het in onze schuur zo koel is dat de de kippenpoten in de Römertopf hier een nacht kunnen staan. Ik heb nu al zin om morgenvroeg de jagersstoof verder klaar te maken. Een noot is wel dat ik nu geen verse rozemarijn heb gebruikt van de tuin, maar uit een potje. We gebruiken best wel veel rozemarijn in de keuken en dat zou onze plant ook geen goed doen zoveel in de winter nog te oogsten. Super is het daarnaast dat we nog zoveel wijnrestjes hebben staan door deze feestdagen dat dit goed combineren is voor de marinade.

Vanochtend de gemarineerde kippepoten weer uit de schuur gehaald. De onderkant van de poten welke in de marinade hebben gelegen waren roodgekleurd van de wijnen.


De kippepoten  uit de marinade gehaald en drooggewreven en in bloem gedaan en in een koekepan bruin gebakken en uit de pan gehaald.  Een in schijfjes gesneden knoflook bruingebakken, zwarte olijven en een blik tomaten in blokjes toegevoegd en samen met de kip en marinade aan de kook gebracht.


Daarna alles in de römertopf en met deksel erop staat deze nu in een 180 graden voorverwarmde oven 1,5 uur klaar te stofen. Ben benieuwd hoe het straks zal smaken. Als bijgerecht ga ik zo gerkruide krieltjes bakken en even makkelijk wat appelmoes erbij.

De jagersstoof van kip is bij ons heel erg in de smaak gevallen. Het kippevlees smaakte heerlijk en de marinade kon ook goed over de krieltjes. Een glas rode wijn erbij en het was genieten.Het hele recept heb ik ook op mijn recepten pagina gezet.

(fotokwaliteit van iPhone3 laat nogal te wensen over, maar was gewoonlijk binnen handbereik en dan is een plaatje snel gemaakt)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten