zondag 14 oktober 2012

Pastinaak

14 oktober

Voor het eerst hebben we enkele pastinaken geoogst. De eerste was mislukt. De tweede niet veel groter dan wat aan elkaar gegroeide wortelen. Ik maakte me al zorgen of dit wel goed zou komen voor de pastinaaksoep die op het menu staat voor vandaag.


Daarna waren het knotsen van pastinaken. Helemaal goed.

De soep waarom het allemaal te doen was, was overigens nog niet eens zo'n geweldige. We zijn best wel soepliefhebbers op de zondag. Natuurlijk de courgettesoep, maar ook een preisoep vinden we altijd smaakvol.
Deze erg romige pastinaaksoep kwam niet in de buurt van het succes van onze andere soepen. Maar goed, het moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Nu op zoek naar andere recepten met pastinaak, want we hebben er voor de komende maanden nog wel wat van op de tuin staan.

3 opmerkingen:

 1. Ik begrijp uit uw blogs dat u ook een "beginnende" moestuinierder bent. Leuk om dit allemaal zo te lezen. Uw ervaringen kan ik mooi gebruiken in "onze" moestuin.

  Met vriendelijke groet,
  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klopt helemaal Nathalie.
  Vorig jaar maart zijn we begonnen en in plaats van het bijhouden van een moestuin dagboek is een blog wel zo leuk. Ook voor ons is het in de tuin steeds weer uitproberen. Dit is prachtig om te doen.

  Veel plezier met jullie moestuin.
  groet,
  Iwan

  BeantwoordenVerwijderen