maandag 22 oktober 2012

Grond bewerken en winterklaar maken

Eigenlijk heeft de Wikke wel heel goed werk verricht. Het enige onkruid wat niet is onderdrukt is 'klein kruiskruid'. Dit moest ik natuurlijk wel even opzoeken  wat het was, maar google is hiervoor zo machtig makkelijk.
Nu het najaar is en de lange stengels van dit kruiskruid bruin zijn laat het zich met de schoffel makkelijk verwijderen.
Het mooie is, behalve Wikke en Klein Kruiskruid staat er verder bijna geen ander onkruid. Te verwaarlozen is een klein hoekje waar zich nog een beetje gras laat zien en daar staat ook en enkele akkerdistel tussen.


Stukje voor stuk wordt het plat geschoffeld. Een hele klus, maar wel te doen.
Straks moet er nog veel meer werk verzet worden. Omspitten.


Vanmorgen eindelijk eens helemaal droog weer. Op tijd naar de tuin en aan de slag. Onze zoon heeft zelfs gistermiddag al een mooi stuk omgespit. Op de voorgrond is dat goed te zien en wat een werk is dat.
Vanmorgen heb ik het laatste stuk Wikke plat geschoffeld.


Door de mist lijkt het er wel een beetje spoekkie uit te zien.

Ook is het nu het najaar is weer tijd om compost op te brengen. We hebben ondertussen drie compostvaten. Allen overgenomen van vorige tuinders. Twee daarvan zitten vol met mooie fijne compost. In het derde compostvat zit helaas ook veel grond. Hele droge klei in dit geval, maar goed, dat werk ik ook onder de grond.


Het bovenste gedeelte van het vat zat nog vol met kippenstrond. Dit is van begin dit jaar en kan ook best op de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten