zaterdag 7 juli 2012

Tussen tuin en keuken

Op dit moment staan de rode bieten op. Het was de hoogste tijd ze te oogsten. Wat kleinere bietjes staan nog op de tuin, maar ruim driekwart heb ik eraf kunnen halen. Ze worden gekookt en dan in schijfjes op een groot dienblad snel in de vrieskist zo'n anderhalf uur gekoeld en daarna in diepvrieszakken ingevroren.


Gister heb ik de bloemkool uitgedund en geplant. Vanmorgen vroeg stonden ze er mooi bij en heb ze weer water gegeven. Vandaag wordt het een warme dag. Vanavond lag alles plat. Hier was ik al bang voor. De bloemkoolplanten waren al aan de grote kant, maar ze moesten toch worden uitgedund. Het zou toch jammer zijn het teveel aan bloemkoolplanten weg te moeten kieperen.

Gisteravond al in Jamie's magazines en enkele zilveren lepel boeken recepten bekeken voor een 'tussendoortje' aan het begin van de zaterdagmiddag.
Vanmorgen vroeg al gaan 'winkelen' in eigen groenteruin; 2 grote bieten, één grote ui en 3 takjes rozemarijn.


De ui is onze allereerste zelf gekweekte ui.


Met sperzieboontjes van afgelopen jaar uit de vrieskist en nog wat andere ingrediënten een lekkere salade gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen