maandag 9 april 2012

Tuinvogel

Met de fiets ga ik meestal naar de tuin. De rugzak hang ik aan een spijker op die in een balkje zit welke het dak ondersteund. Afgelopen winter heb ik mijn Blackcomb-Whistler pet van een vakantie in Canada laten hangen. Hier is het weer in gekomen en nu zal het petje niet meer gebruiken. Afgelopen zomer heb ik stad en land al afgezocht voor een strohoed, het petje zat gewoon niet erg lekker, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Tot mijn verbazing zie ik dat er wat in de pet die naast de rugzak hangt. Blijkt dat het mos is. April geintje van iemand denk ik nog, maar dat kan ik me haast niet voorstellen. Ik zie dat er in het mos een kleine ronde doorgang van bovenaf in zit. Dit is een vogelnest. Wat geweldig.


Ik weet direct van welke vogel. Terwijl ik op de tuin kwam zat er nog een winterkoninkje haar hoogste lied op een tak vlak boven het huisje te fluiten. Op het laatste moment vloog ze pas weg. Nu zie ik vaak een winterkoning in de houtwal zitten, maar toch moest dit nest van haar zijn.
Pet laten hangen en aan de slag in de tuin. Even nog naar de andere tuin geweest en bij het terugkomen kon ik net zo mooi zien dat de winterkoning uit het petje tevoorschijn kwam, omdat ze door mij gestoord werd en door een opening onder het golflplatendak het huisje uitging. Ze bleef vlakbij en ik mocht weer genieten van deze prachtige fluiter.Haar gezang is met dat van de Heggemus wel mijn favoriet als tuinvogel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten