woensdag 28 maart 2012

weer foto's

Wat is dit een mooi jaargetijde en wat ben ik blij dat ik de camera heb meegenomen naar de tuin. Even een update hoe de tuin er op dit moment bij ligt.


Zaaibedden

 De eend die sinds enkele dagen 6 eieren heeft om uit te broeden.


Het was vandaag weer zo lekker warm in de zon dat er al een koolwitje voorbij kwam en ook een gehakkelde aurelia vond het lekker zonnen op een zaaibed.


De tijm die is overwinterd. Afwachten of deze mooi gaat opkomen. Ook de salie hieronder is nog van vorig seizoen. Mijn ervaring is dat dit niet meer een mooie volle plant wordt, maar wie weet. Salie gebruiken we niet veel in de keuken, zodat af en toe een blaadje meer dan genoeg is.Appelboom

Vorig jaar gekregen Cox Orange Pippin appelboom. Afgelopen jaar heeft deze het eigenlijk helemaal niet gedaan, tot er pas in het najaar enkele kleine knopjes aan de paar takken zaten. Bijna had deze er aan moeten geloven.
Dit soort (?) schijnt geschikt te zijn voor het maken van appelsap.


De ostara aarbei.


Overwinterde bieslook staat er alweer fantastisch bij. Zelf al een beetje van geoogst en ook de kippen hebben al wat mogen proeven.


Een favoriet van vorig jaar was de rode eikenblad pluksla. Vandaag hiervan een halve regel gezaaid. Op een ander zaaibed vond ik tijdens het harken dit plantje dat waarschijnlijk van mijn pluksla van vorig jaar zichzelf gezaaid heeft. Heel erg leuk, direct een stokje erbij gezet.


Stokroos


Rabarber

1 opmerking:

  1. Het ziet er prachtig uit bij jou zeg! Ik heb ook de Cox Orange, die doet het bij mij prima en geeft lekkere appels, ik heb er wel een bevruchter bij staan, afgelopen jaar een Elstar en dit jaar een Jonagold, krijg je meer en beter fruit.

    BeantwoordenVerwijderen