zaterdag 25 februari 2012

knoflook

4 maart

Om de knoflook zo snel mogelijk buiten te kunnen uitplanten, heb ik ze nu buiten staan om af te harden. Eind van de middag haal ik ze weer binnen, zodat ze s'avonds nog binnen staan.

1 maart

De knoflook is nu 16 cm hoog. In het negende potje is nu ook een kiem te zien.
Nu al 16 plantjes.
29 februari schrikkeldag

Knoflook is nu 14,5 cm hoog.
Verder zijn er nu 5 snijbiet kiemplantjes, de hoogste 5 cm.
Spaanse peper 14 kiemplantjes, 3,5 cm.
Peterselie nog net te zien, of te onderscheiden van andere kiemen.

27 februari

Elke dag wat groter. Nu is het rechterknoflookplantje 8 cm groot. Alle 9 bakjes komen nu op.


Ondertussen komt het andere zaaigoed ook al op. Ik heb geen pootaarde of iets dergelijks gebruikt. Gewoon wat mooie grond uit de tuin. Er zitten dan ook ander zaad in wat nu ontkiemt.

Het kasje met peterselie laat van alles zien, maar wat nu echt de peterselie is?

Bij de twaalf potjes snijbiet is het makkelijker. Vanaf gister is het al één kiemplantje te zien. Vandaag zijn er in drie potjes op de plaats waar gezaaid is al snijbietkiemen te zien. Fantastisch, wat doen deze het goed. Drie centimeter hoog is de snijbietkiem al.

25 februari

In iets minder dan een week komen de knoflooktenen al mooi op. Ze staan binnen lekker warm en krijgen een beetje water.


Voor het eerst dit seizoen weer echt in onze groentetuin aan het tuinieren geweest. Vanmorgen eerst samen langs geweest om te kijken. Het was vandaag ook zo prachtig mooi weer.

Vanmiddag compost van onze eigen composthoop op het middengedeelte van de tuin onder de grond gewerkt. De koude kas ook wat opgeruimd. Gewassen van afgelopen jaar eruit op een paar na. Bieslook kwam weer op. Nou is bieslook eenjarig en zal het ook wel niet wat worden, maar toch.
Ook de Salie nog laten staan. Vorig jaar ook al in pot Salie een tweede jaar gehad, maar dit geeft geen mooie oogst meer.
De meerjarige Rozemarijn ook nog laten staan. Hoewel het de Rozemarijn is aan te zien dat de vorst haar geloof ik het loodje heeft laten leggen. Afwachten maar, want een grote Rozemarijnplant is nog steeds onze wens.

Verder de boerenkool opgeruimt. Na de strenge vorst van de afgelopen weken (tot twee weken terug) kan deze ook op de composthoop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten