dinsdag 30 juli 2013

Spaghetti pompoen

Op google kwam er zelf niet achter wat ik nauw op het aanrechtblad heb liggen. Op het moestuinforum heb ik een antwoord gekregen over die 'blanke courgette'.

Het is een spaghettipompoen. Buitenkant wit en van binnen vruchtvlees met draadjes. Heel gek.

http://www.degroenemama.com/hoe-maak-je-spaghetti-pompoen-klaar/

Deze link heeft een voorbeeldje van deze gekke pompoen.


Een heel heldere toevoeging op mijn vraag op het moestuinforum kwam van Stefan van de Rostijne uit België.

'Pompoenen en courgettes kun je oogsten wanner je het wilt. Jonge vruchten zijn erg lekker om direct te gebruiken in allerlei schotels. Courgettes laat men meestal niet helemaal afrijpen (het worden erg grote en taaie monsters). Pompoenen kun je laten afrijpen tot net voor de eerste vorst, zeg eind oktober. Tegen dan hebben ze een harde schil en kun je de geoogste vruchten op een koele vorstvrije plaats dikwijls maanden bewaren zonder kwaliteitsverlies. Ook 'oude' pompoenen blijven lekker vruchtvlees houden, je kunt het in blokjes snijden en stoven met kruiden, er soep van maken of ze met een dunschiller in lange repen snijden om te frituren. Dit laatste gaat best met pompoenen die al een tijdje bewaring erop zitten hebben. Het vruchtvlees heeft dan al wat minder sap, en is steviger, zodat de slierten tijdens het frituren lekker knapperig worden. Heerlijk met een snuifje peper & zout!'

Heel fijn is de ruimte die er in de oogst- en bewaartijd van pompoenen is.
Zo ben ik ook van de uitdaging af, wat te doen met de nu al te oogsten pompoenen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten