dinsdag 11 juni 2013

niet meer zo nobel

Nog geen rijpe aarbei gehad en ik ben al van mijn overtuiging af.
Afgelopen dagen vonden ze me thuis nog zo nobel, wanneer ik vertelde genoeg aarbeien te hebben voor de vogels, kippen en voor onszelf.


En ja hoor, vandaag viel ik al van mijn voetstuk af. Een beetje roze, maar nog meer groene dikke aarbei zoals hierboven, was al voor de helft aangevreten. Hier kan ik niet tegenop was mijn eerste gedachte. Zouden we, vogels en ik, wachten tot het mooie rode aardbeien zijn en dan ieder wat, moest het te doen zijn. Nu loopt het toch anders. Ik wil nog een tijd afwachten tot de aarbeien eerst oogstbaar zijn, maar de vogels of misschien andere liefhebbers uit de natuur slaan hun slag nu al. Dit vraagt om tegenmaatregelen. En zo gedacht zo gedaan.


Een anti-vogel-vesting.

3 opmerkingen:

 1. Bij ons ook altijd netten: staat niet zo fraai, maar ja, je wilt zelf ook wel iets kunnen oogsten, toch?! Overigens eten slakken ook aardbeien, dus zorgen wij ook dat er geen hoog gras om de aarbeibedden staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag trouwens de eerste 5 aardbeien geoogst! Altijd een beetje feest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van slakken hebben wij ook veel last, maar tot dusver valt het door de droge periode nog mee. Staat tegenover dat wanneer ze gek op mijn groene aarbeien zijn hier niet veel meer aan te doen is. Alles is onkruidvrij, maar de plantjes staan dicht tegen een ligusterhaag met veel huisjesslakken.

  Hoe smaakten je aarbeien, Knotwilg?

  BeantwoordenVerwijderen