vrijdag 6 januari 2012

Hoeveel tijd...

Op het moestuinforum stelde een nieuwe gebruiker de vraag hoeveel tijd er in een  aangeboden tuin van 100m gaat zitten.
Vele tuinliefhebbers hebben hierop een leuke reactie geplaatst en hier wilde ik ook niet aan voorbij gaan. Ook ik heb gereageerd, maar al schrijvend is het ook een beetje een terugblik van het afgelopen eerste jaar tuinieren geworden.


Welnu, dit heb ik als antwoord op zijn vraag gepost;
Vorig jaar ben ik begonnen met 100m tuin en wou er alle tijd aan besteden die ik beschikbaar had voor de tuin.
Voor mij kwam dat neer op elke doordeweekse dag na het avondeten tot het donker werd tot hooguit 2030 uur. Liefst ga ik zonder tijd naar de tuin, maar dan gaat de tijd zo snel dat het zomers zo laat zou worden.
Tegen half negen snel op fiets (10 minuten) naar huis en daarna bezig met mijn studie. Dit is prima te doen op deze manier. s' Weekends heb ik meer tijd en ben ik s'morgens meestal op de tuin. Zoveel is allemaal niet nodig, maar ik vind het er prachtig. Alle leuke clichés zijn bij mij natuurlijk van toepassing en dat hou ik ook graag zo.


Sterker nog, ik heb enkele maanden geleden al een extra tuin van 100m aangeboden gekregen en daar heb ik nu al zin in.
En net wat velen van ons al aangegeven hebben, ik zou zo na kunnen gaan hoeveel tijd..., maar dat wil ik helemaal niet weten. Tuinieren is voor mij niet alleen een fantastische hobby, maar samen met koken  een nieuwe manier van leven geworden  :D 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten