zaterdag 30 april 2011

Maart

Maart

Begin maart hebben we de hele tuin om gespit. Tien kruiwagens compost bestelt en de hele tuin is gefreesd. Wat een werk en wat een wortels. Gelukkig kregen we hulp van onze zoon die het ook een geweldig idee vind om een moestuin te beginnen. Ook zijn we naar de verschillende tuincentra geweest om de zaadjes aan te schaffen. De keuze valt op groente die we vaak gebruiken. Ook willen we graag wat fruit in de tuin. Een appelboom(2) en een perenboom komen er ook. In de tuin staan nog diverse bessenstruiken dus wanneer die uitkomen kijken we of dat goed valt bij ons.

Thuis zaaien we al voor in de bakken. Zodat we al vast wat voorpret hebben.

Op de tuin is het nu nog veel voorwerk het huisje op de tuin krijgt een nieuw kleurtje geschilderd door onze dochter en de composthoop vlechten we van wilgentenen. De bestrating wordt opnieuw gelegd en de koude kas krijgt een nieuw deksel. Al met al best veel maar wat hebben we een lol. En het weer was geweldig daar hebben we veel plezier van deze maand.

In maart komen ook naast onze tuin twee bijenkassen staan wat we erg leuk vinden.

Verder maken we ook kennis met al onze medetuinders en krijgen uit alle hoeken adviezen aangeboden. Dat is wel erg fijn want we zijn echt onervaren en dan is alle hulp welkom.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee en tuintje.
    Ik ben ook druk op zoek naar zoiets.
    krijgen jullie ook kippen op de tuin?

    met vriendelijke groet kuikentjes

    BeantwoordenVerwijderen