dinsdag 26 juni 2012

rode bietjes

Vandaag voor het eerst rode bietjes geoogst. Onze eerste keer dat we zelf bieten hebben.



Klaargemaakt met een fijngesneden uitje erbij. Dit was echt heerlijk. Wat een verschil met de rode bietjes uit pot. Grandioos.

Het fruit staat er ook mooi bij.


Rode aalbessen in de avondzon.

zondag 17 juni 2012

Reuzenradijs

De reuzenradijzen doen hun naam wel eer aan. Groot zijn ze wel.


Even mooi zijn ze allemaal niet meer en ook voor consumptie gebruiken we deze niet meer, maar leuk is het wel. Ze groeien nog steeds. Misschien laat ik er nog wel enkele staan om te kijken hoe groot ze uiteindelijk kunnen worden.

woensdag 13 juni 2012

Rode kool en bieten

De eind mei geplante rode kool (gekregen van bakker Feenstra met een groentetuin in Gauw) staat er mooi bij.


En ook de rode bieten.


Het is zelfs al te zien dat er bietjes zijn.

zaterdag 9 juni 2012

Rabarbertaart

Afgelopen week een rabarbertaart gemaakt volgens een receptje uit de telegraaf.


Deze week met veel regen tussendoor vooral ana het onkruid wieden geweest. Nog niet alles is weg, maar wat klaar is, is nu goed bij te houden.


Tussen de knoflook bleek nog een tomatenplant te staan die is teruggekomen nadat ze vorig seizoen ook op deze plek gestaan hebben. Waarschijnlijk zal dit op deze plek uiteindelijk met dit regenachtige weer geen succes zijn, maar is toch het proberen waard.

zondag 3 juni 2012

boerenkool en bleekselderij

De boerenkool in de tuin geplant. Dit keer direct onder cloches in de vorm van een halve petfles. Vorig jaar vielen er enkele prooi aan slakken.


De bleekselderij op de nieuwe tuin geplant. Twee rijen. Enkele bewaard voor als sommige plantjes de geest geven. Het lang geduurd voordat de bleekselderij als kleine plantjes opkwamen. Zouden ze niet goed aanslaan, dan is overnieuw zaaien geen optie meer.