zaterdag 30 april 2011

Maart

Maart

Begin maart hebben we de hele tuin om gespit. Tien kruiwagens compost bestelt en de hele tuin is gefreesd. Wat een werk en wat een wortels. Gelukkig kregen we hulp van onze zoon die het ook een geweldig idee vind om een moestuin te beginnen. Ook zijn we naar de verschillende tuincentra geweest om de zaadjes aan te schaffen. De keuze valt op groente die we vaak gebruiken. Ook willen we graag wat fruit in de tuin. Een appelboom(2) en een perenboom komen er ook. In de tuin staan nog diverse bessenstruiken dus wanneer die uitkomen kijken we of dat goed valt bij ons.

Thuis zaaien we al voor in de bakken. Zodat we al vast wat voorpret hebben.

Op de tuin is het nu nog veel voorwerk het huisje op de tuin krijgt een nieuw kleurtje geschilderd door onze dochter en de composthoop vlechten we van wilgentenen. De bestrating wordt opnieuw gelegd en de koude kas krijgt een nieuw deksel. Al met al best veel maar wat hebben we een lol. En het weer was geweldig daar hebben we veel plezier van deze maand.

In maart komen ook naast onze tuin twee bijenkassen staan wat we erg leuk vinden.

Verder maken we ook kennis met al onze medetuinders en krijgen uit alle hoeken adviezen aangeboden. Dat is wel erg fijn want we zijn echt onervaren en dan is alle hulp welkom.

De eerste keer.

Voor alles is een eerste keer. Nu de eerste keer op onze nieuwe blog.
De blog speciaal voor de moestuin. Een kijkje in onze keuken.
Samen met mijn echtgenoot een beschrijving maken van ons avontuur.
Want ja of het allemaal lukt is spannend.

Hoe het allemaal begon.

In januari 2011 heb ik een voorstel gedaan aan mijn man, van misschien is een moestuin wel wat voor ons. Onze tuin achter ons huis leent zich niet echt voor de grote plannen die wij hebben. De tuin achter ons huis is heerlijk en wordt met veel liefde door ons onderhouden maar is niet groot genoeg voor een moestuin.
Hij vond het een leuk idee en na wat sneupen op internet vonden we een fijn volkstuin complex niet ver bij ons huis vandaan.

Hier hebben we ons ingeschreven maar eigenlijk net te laat. De nieuwe tuinen waren net vergeven. Oef jammer. Maar we kwamen op de wachtlijst. Volgend jaar misschien.
Maar wat schets onze verbazing eind februari krijgen we een telefoontje dat er nog plaats is. Joepie wat een fijn nieuws.

En toen het enthousiasme wat gedaald was.... en nu.

Op naar de tuin kijken wat ons plekje wordt en het moet gezegd worden het ziet er prachtig uit. Mooi in de zon 106 vierkante meter niet te groot maar lekker beschut door een houtwal heerlijk plekje. Grond ziet er op het eerste gezicht goed uit. Goed en nu.....
Op naar de bibliotheek stapels boeken mee terug .... lezen ....lezen en samen plannen maken.